Blogg: Macharini och Kejsarens nya kläder!
 


 Allt är inte guld som glimmar Macharini speglar oss själva!

 

Expertanalys: Allt jag lärt mig kommer från vårdens kvinnor är väl därför jag är så hatad?

Enligt WHO Europa
medför 8-12% sjukhusansluten vård någon form av vårdskador. Vårdrelaterade infektionen drabbar 4.1 miljoner EU medborgare årligen och medför stora kostnader och onödigt lidande inom hela EU. 23% tillfrågade EU medborgare anser sig drabbats av vårdskador, och enligt WHO Europa finns idag metoder och upparbetade rutiner för sjukvården som kan eliminera patientskador 50-70.2% .

Läkare är den yrkesgrupp som har medicinskt patientansvar men där majoritet vita män tilldelas ledande positioner inom hälso-och sjukvården trots den vårdorganisationen som domineras helt av kvinnodominerade vårdyrken såsom sjuksköterskor, undersköterskor och paramedicinare. I Sverige driver läkare infekterad Macchiarini  och patientsäkerhetsdebatt från två döda patienter och hur vårt anseende skadats internationellt. Samtidigt lämnas vårdens kvinnodominerade yrken i sticket från politiska och ekonomiska särintressen trots hot mot folkhälsa och ekonomisk utveckling Stockholm där allt mer av vården övertas av storbolags ekonomiska intressen där tjocklek plånbok, stadsdel och privata vårdförsäkringar får allt större betydelse för patientsäkerheten som tillgång rätt vårdnivå och vårdgivare.

Kejsarens nya kläder Stockholm. Nyligen publicerade Dagens Medicin en artikel hur återkommande patientsäkerhetsutredningar sällan om någonsin implementeras i vården och bidrar förbättrad patientsäkerhet samtidigt bygger Stockholm framtidens sjukvård och Europa`s modernaste sjukhus Nya karolinska för 14 miljarder kronor med skattebetalarnas pengar.  ”Stockholmare är smartare än lantisar” yttrade Batra och fick ta mycket skit men påstår Stockholmarna riktigt korkade som accepterar väldokumenterade risker i vården som aldrig åtgärdas och dessutom betalar dyrt till de som solar sig i glansen av kejsarens nya kläder.

154 ärenden hos vårdåklagare – bara handfull till åtal, artikel Läkartidningen 2014-02-04. Ja Stockholm borde sopa egen dörr där tystnadens kultur och förlegade patriarkala strukturer genomsyrar vårdens organisation som knappast verkar i samklang samtid från vetenskap och medicinsk revolution nya behandlingsmetoder senaste decennier. Undertecknad är ett avskräckande exempel men också en hjälte i patientsäkerhet- och arbetsmiljö mot blodburna smittor i vården för trots minimalt stöd, diskriminering och klappjakt min person under antal år gjort betydande insatser mot alla livsodds. Skrev slutligen in mitt namn kommande generationer efter majoritet beslut Geneve 28 Maj.
Så kollegor Kommunal och Vårdförbundet ej heller förglömma solidariteten från edra förbättrande försäkringsvillkor dvs. de som tecknat yrkesförsäkring nuvarande Folksam, dåvarande Salus Ansvar när folkvalda partier landstinget Stockholm och läkarelit majoritet av vita vän vänt oss ryggen och mot patientsäkerheten. Ej enbart ledande expertis som framstår avskräckande exempel hur vårdpersonal med akademisk utbildning och män som verkar kvinnodominerat vårdyrke i folkhälsan och vetenskapens tjänst riskerar  förlora allt när politiska och ekonomiska särintressen får styra. Min patientsäkerhet hotas från grova brott som begås i sjukvårdens namn mot patientsäkerhetslagstiftning sedan mer än ett år tillbaka men ingen släpper ens en fjärt av förskräckelse.

Förlorad kunskap kan återskapas men är du död är du stendöd!
Fet plånbok och sjukvårdsförsäkring är det som gäller för inte ens politikerelit Stockholms läns landsting upplever sig trygg offentligt finansierad sjukvård från liberal minoritet och sjukvårdspolitik. Den liberala kommersialiseringen av skolan ökade kunskapsklyftor och segregering där Sverige ensam kvar svartepetter på hand där Chile sist ut avskaffa skoleländet!

Motsvarande kommersiell utveckling pågår sjukvården Stockholm  och andra delar av landet tilltrots kommersialisering  hälso-och sjukvård strider mot all folkhälsovetenskap.
Här pratar vi inte om "förlorad kunskap" utan här handlar det om mindre bemedlade patienter och "förlorade familjemedlemmar och vänner" som dör i frånvaro av rätt vårdnivå och vårdgivare är 100 ggr mer allvarligt än förlorad kunskap som kan återskapas.
Är du död är du stendöd, snacka om slagsida politikerdebatt!

Avslutningsvis: Kärt barn och patientsäkerhet har många namn Lex Maria, Lex Sara, Lex Kaj men demokratin står fortsatt paralyserad inför kanske vår tids största visselblåsare!

Inför livsval 2018 finns alla förutsättningar nytt begåvat sjukvårdsparti i Stockholm med vårdpersonal som brinner för framtidens sjukvård där Stockholm kan bli världsledande patientsäkerhet från den kunskap som redan finns. Ja än värre "skandal" för den stad som årligen hyllar vetenskap med Nobelpris och Stockholm som krossade mina drömmar trots vårdens främsta uppgift är att rädda liv. Inom kort går undertecknad in i anonymitet och skyddad identitet för tåget redan gått och eftervärldens dom faller hårt från social liberalt sjukvårdsexperiment som vållar patientdöd, och hotar min patientsäkerhet Stockholm!

Vart är vi påväg idag? Gör din klassresa i Stockholm länk

Lex Kaj

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-