Min sanning :Klart och tydligt hepatit C!SVT intervju - Jonas Gardell briljant, unik, humoristisk, folkkär svensk institution!


Historiskt svek upprepar sig - Torka våra tårar utan handskar Moder Svea!
 

Idag debatterade tre kvinnor och parlamentsledamöter i Englands parlamentet ekonomiska politiska åtaganden vårdskandal hepatit C och i Sverige ger Jonas Gardell öppenhjärtlig intervju och tillbakablick av livsskärvor för journalisten Anna Hedenmo.

Debatt Englands parlament länk

Sarah Dorricott forlorade sin far, länk

För några år sedan såg en av Gardells begåvade föreställningar modernt lustspel skrockande nattsvart humor likt commedia dell'arte. Men bakom den folkkära fasaden springer sorg jämsides visuell livsframgång där historien upprepar sig och skuggar våra ofullkomliga liv "Vi" en självdestruktiv utdöende ras alltid sent ute.  Ingen människa som lyft blicken mot död och lidande och överlevt människoslakt global epidemi kvarstår obefläckad, oberörd genom livet utan djupa sår. Det öppnar våra sinnen och skapar nya nervbanor av tankar som stannar livet ut.  Ja det finns människor som Jonas Gardell och Hans Rosling som skiner mer än andra och berikar våra liv och piskar mänskligheten framåt där känslor av sorg, glädje, ilska balanserar knivskarp egg. Nej inget är givet nästan fyra deceinnier senare där 400 miljoner röster åter skallar för rätten till liv  men där Liemannen denna gång står tyst nästan utan symptom, och botande behandling finns i tondöv demokrati en av världens rikaste länder!


Yrkesetik och vårdens lagar behandlar alla lika. Så vad har vi lärt oss och fört vidare till ny generation absolut ingenting. Kvarstå vid min sida skyddsängel för mig är Stockholm enbart död, hat, ondska, korruption!
Lex Kaj


Aktuellt:
Ingen politiker, ingen patientföreningen, ingen journalist, ingen läkare, inget fackförbund, ingen advokat, ingen myndighet kan  påstå "Vi visste inget". Nu efterlyser ledande svensk expertis och vårdens största visselblåsare djävulens advokat i Stockholm!


24/11 kl.debatterade parlamentet i England ekonomiska politiska åtaganden vårdskandal hepatit C, se live här länk

9/11 besvarar Folkhälsoministern förnyad fråga strategi hepatit C, riksdagsledamot (M) Jenny Petersson –dokument 2016/17:257 länk
 
Kommentar: Finns inga indikationer ny regering kommer initiera eller söka stöd i Riksdag för motsvarande förslag i England. För Sveriges berör kompensationsfrågor transfusionsöverförd hepatit C och minoritet smittad vårdpersonal med hänvisning arbetsskadeförsäkring hantering en av vårdens allvarligaste arbetsolycksfall.

Två försäkringsbolag har i dessa sammanhang anmälts till Finaninspektionen yrkande special granskning försäkring-och skadeärenden : AFA Försäkring och LÖF-landstingets Ömsesidiga försäkringsbolag.

" Ingen har efterfrågat erfarenheter smittad vårdpersonal och patienter i vården från djävulsdans Moder Svea bjöd upp för Narkolepsi"


Vårdpersonal smittad dödlig hepatit C,  och överlevt djävulsdans ersatts facila priset  27.500kr för sveda och värk. Pateintskador transfusionsöverförd hepatit C ersätts 100-150.000kr via patientskadeförsäkringen.

Jag skäms å Stockholm och Sveriges vägnar å det grövsta!


 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-