Dementi: efterforskningar samiska kvarlevor Uppsala-Stockholm!

Klagan landstinget Uppsala diariebeteckning LS2016-0604.

Dementi - " Jag vill vara lucia i landstinget Uppsala"- efterforskningar svenska samiska kvarlevor Stockholm-Uppsala.

" Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap"
FN konvention mänskliga rättigheter.

- Enligt Docent Olof Ljungström Karolinska Institutet kvarstår inga kvarlevor mina samiska förfäders kranier i vetenskapens hus. Tidigare uppgift 400 samiska kvarlevor/kranier osv landstingets uppsala felaktigt, möjlig missuppfattning.Trots tydlig vad som efterfrågats.

- Enligt Marika Hedin, chef Uppsala universitets samlingar och universitetsmuseet Gustavianum i Uppsala  kvarstår inga kvarlevor mina samiska förfäders kranier.
Enligt uppgift har 30 kvarlevor överlämnats till förvaring företrädare Sametinget.

- Jag hoppas de som följt mig på vägen förstår vilka grova brott som begåtts men främst djupa sår och onödiga problemställningar som piskats fram sjukvårdselit Stockholm-Uppsala. Nedan följer delar planerade debattartikel. Eftersom inga samiska kvarlevor kvarstår i rasbiologins namn Uppsala lämnas rasbiologiska och vårdetiska överväganden därhän.

-Efter sametinget beslut att inrätta  etiskt råd ställer min unika kunskap som ledande expertis till förfogande på plats i stockholm, om så efterfrågas.

 Nedan - Delar tänkt,  men nu utgående debattartikel!

Öppna ditt hjärta för vårdvetenskap- tvätta det smutsiga rasbiologiska byket i Uppsala (s) landstingsråd Vivianne Macdisi!

Käraste Herman” är boken om rasbiologen Herman Lundborg, läkaren och professorn i Uppsala som hyllade Hitler och ledaren för världens första statliga rasbiologiska institut 1922-35. Herman Lundborg metoder användes inom SS.

2012 blåste stormvindar kring Landstinget Uppsala chefsjurist Jens Larsson som kallade svenska krigsveteraner för "bebisar". Det retade upp soldater som upplevt trauman under utlandstjänstgöring. 21 november 2012 uttalade Jens Larsson ”Det är glädjande att jag för allas mänskliga rättigheter inklusive personalen”  

Ja samehoran kan sin rasistiska historia från 1922 och Herman Lundborg rasbiologiska institut till min mor som luskammades på trappan till svenska skolan varje morgon där svenska barn med tindrande blå ögon spottade och kastade glåpord efter en flicka med brunt hår och bruna ögon. Vetenskapen och maktelitens vita män efterföljande svans av rasism har en mörk historia. Dekanhuset i Uppsala härbärgerade Statens institut för rasbiologi under 1930- och 40-talet. 2007 beslutade Sametinget att samiska kvarlevor skulle återbördas till samisk urbefolkning. 

Folkhälsovetenskapens socialdemokratiska minister Gabriel Wikström och landstingsråd, jurist Vivianne Macdisi avkrävs bekänna färg, och från italienskt klingande namn sannolikt ej ovetande Mussolini fascism till samhällets slaggprodukter som anfördes av Gunnar och Alva Myrdal utsortering livsodugliga individer genom skoningslöst steriliseringsförfarande.

Ännu har ingen från vårdens höga förträdare efterfrågat måtten på samhorans skalle men Svenska kyrkan och ärkebiskop Antje Jackelén söker försoning med samerna - så vad är en ursäkt då värd landstingsråd Vivianne Macdisi 2016?

Visselblåsare ï vården.
2015 framförde Chefjurist Jens Larsson ursäkt till brandingenjören Nina Höm som slog larm om de höga kostnaderna för 100-huset vid Akademiska sjukhuset . 15 juni 2012 anmälde chefsläkare Filippa Nyberg Akademiska sjukhuset samehoran till Akademiska sjukhuset säkerhetsavdelning.

Samehorans bekännelser Stockholm-Uppsala skulle medfört död eller fängelse om motsvarande kamp förts för vetenskap och mänskliga rättigheter Putins Ryssland!

Ja min mor är en hjälte i slutet av sitt liv och samehoran en av vården okrönta hjältar.
Jag hoppas Folkhälsomyndigheten generaldirektör står stadigt 2017!

Tack till vårdpersonal i Uppsala 28 juli 2012.
Geneve 28 maj röstade 193 nationer igenom historisk resolution.

I folkhälsan och vetenskapens tjänst
Inga intervjuer
Lex Kaj

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-